5 командних ігор, які навчають критично мислити.

Пропонуємо вам 5 командних ігор, які допоможуть вам у роботі з вашими учнями. Сутність полягає в тому, аби спільно розвити навички критичного мислення.

 Студенти, учні або майбутні співробітники, які цінують командну роботу, більш мотивовані та креативні. Вони краще розв’язують проблеми та спілкуються між собою. А командні ігри поліпшують співпрацю та комунікативні навички, розвиваючи при цьому критичне мислення. Спробуйте їх у вашому класі та оцініть результат. Така практика корисна для вчителя та для студентів.

Гра «Побудувати щось із нічого»

Об’єднайте групу у невеликі команди по три-чотири учня. Дайте кожній команді рівну кількість певного матеріалу (наприклад, блоки, очисники труб або зефір). Команда повинна використовувати свої матеріали для виготовлення певного предмета.

Наприклад, групи можуть використовувати блоки аби збудувати міцну вежу. Якщо гра матиме успіх, ви можете періодично повторювати її, використовуючи різноманітні будівельні матеріали та завдання.

Гра «Зберегти яйце»

У цій грі кожна команда з трьох-чотирьох учнів повинна скинути яйце з певної висоти. Необхідно вигадати спосіб, щоб яйце не розбилося під час падіння. Команда може використовувати всілякі допоміжні засоби, аби створити м’яку посадку або будь-який пристрій, що дасть змогу яйцю безпечно впасти.

Важливо знайти безпечне місце для проведення гри, де нікому не доведеться турбуватися про пошкодження цінного шкільного майна.

Гра «Балансування повітряної кульки»

Учні грають у парах або в невеликих групах. Кожна команда відповідає за підтримання своїх кульок у повітрі, при цьому кожному гравцеві дозволено торкатися до однієї кульки один раз за кожен хід.

Спочатку за допомогою всього лише кількох кульок гра буде простою. Згодом вона стане складнішою, змушуючи учасників розробляти стратегію утримання своїх кульок у повітрі.

Гра «Судно, що зменшується»

У групі може бути будь-яка кількість гравців.

Команда повинна працювати разом, аби зайняти простір, що стискається з плином часу, поки немає більше місця між людьми в групі. Вони будуть змушені ухвалювати творчі рішення, щоб зайняти простір, якого стає дедалі менше (наприклад, один гравець команди їздить на плечах іншого гравця команди).

Використовуйте невеликі дорожні конуси, мотузку або інший відповідний матеріал для формування кордону.

Гра «Не бійтесь бути іншими»

Існує безліч реальних ситуацій, у яких люди мають використовувати нестандартне мислення, аби розв’язати загальні проблеми. Бажання бути несхожим на інших спонукає гравців мислити нестандартно, щоб разом розв’язати проблему.

Попросіть учнів вигадати нестандартне рішення. Наприклад, група повинна охайно їсти спагетті, не використовуючи традиційний посуд.

Може знадобитися декілька спроб, аби визначити, які командні гри найкраще підходять вашим учням. Не впадайте у відчай, якщо одна гра пройде не так добре, як ви очікували. Просто продовжуйте грати у різні ігри для розвитку критичного мислення, беручи до уваги ті, що є найбільш ефективними. Успіху вам!

Переклад: Колодько Альона, студентка 4-го курсу ХНУ ім. В. Н. Каразіна

За матеріалами: https://wabisabilearning.com/blogs/critical-thinking/5-team-building-games-critical-thinking?fbclid=IwAR3IOWphqdl2lWAG5RYjDy5wkqQHcTbOIn-_0t3P0c7k87tleuEhff6XF5w

Використано інтернет-ресурс - Науково-методична література для працівників шкіл, ДНЗ та батьків - видавничої групи "Основа".

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

11 способів згуртувати клас.

Тренінгове заняття "Вчимося бути толерантними".